Dan športa

Na delovno soboto smo na šoli izvedli Dan športa. Na prireditvi so učenci celo dopoldne spoznavali različne športne dejavnosti, ki jih ponujajo športni klubi in društva iz naše in sosednjih občin.

Učencem so športne dejavnosti prikazali Ženski nogometni klub Radomlje, Rod bistriških gamsov Kamnik, Smučarski skakalni klub Mengeš, Klub za ritmično gimnastiko Tjaša Šeme, Orientacijski klub Komenda, Judo klub Komenda, Plezalni klub Kamnik, Miki plesna šola, Šahovsko društvo Domžale, Šahovski klub Komenda, Namiznoteniški klub Kamnik, Folklorna skupina Kamnik, Lokostrelski klub Kamnik, Triatlon klub Trisport Lelosi Kamnik, Klub gorskih tekačev Papež, Prostovoljno gasilko društvo Kamniška Bistrica, Društvo Gorska reševalna služba Kamnik, gorski kolesarji Kolesarskega društva Calcit Kamnik. Hvala vsem!

Učitelji se pri svojem delu poslužujemo različnih metod posredovanja učnih vsebin. Želimo si, da bi bili učenci pri tem čim aktivnejši. Tudi zato smo se odločili, da uredimo zunanjo učilnico, s katero bomo učencem omogočili aktivnosti na prostem, gibanje in sprostitev. V zunanji učilnici so klopi, blazine, visoka greda in korita z različnimi zelišči in vrtninami.

Ker je bil današnji dan res drugačen od vseh ostalih v šolskem letu nas je obiskal tudi župan Občine Kamnik Matej Slapar. Z ravnateljico Matejo Hari sta slovesno otvorila zunanjo učilnico. Župan Slapar je izrazil veselje nad urejenostjo šole in pripravljenostjo učiteljev za drugačno delo z učenci. Učencem je zaželel uspešno pridobivanje novega znanja. Ravnateljica Hari se je zahvala vsem učencem in učiteljem za delo pri urejanju šole. Zahvalila se je tudi vsem zbranim in poudarila zgledno sodelovanje šole in lokalne skupnosti. Med današnjimi obiskovalci je bil tudi Damjan Krmavnar, predsednik Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica, in občinski svetnik Anton Iskra.

V kulturnem programu ob odprtju zunanje učilnice so nastopili učenci naše šole. Filip Golob in Pia Palčič sta povezovala program, Patricija Flis se je predstavila s plesno točko Maša in medved, s katero je osvojila 3. mesto na državnem tekmovanju. Učenka Karmen Pogačnik je napisala pesem o učenju na prostem. Mladinski pevski zbor, ki deluje pod vodstvom učiteljice Maje Bratina, nam je zapel pesmi Moja dežela in Ta zelena dežela. Nace Maležič je z igranjem na trobento poskrbel za glasbeno spremljavo ob dogodku.

Dan je imel tudi dobrodelno noto, saj smo zbirali sredstva za šolski sklad, s pomočjo katerega bomo uredili kinestetično učilnico. V zameno za prispevek smo obiskovalcem ponudili malico in udeležbo na srečelovu. Hvala vsem donatorjem za prispevane dobitke! Z vašimi prispevki smo zbrali 2185,90 EUR. Hvala vsem!

Današnji dogodek je bil organiziran v sklopu praznovanja ob prazniku Občine Kamnik, ki ga praznujemo na rojstni dan Rudolfa Maistra.

Foto Edvard Pogačnik in NK.