Domov » Jedilnik

Jedilnik


4. do 8. november 2019

ponedeljek, 4. 11. 2019 – KULTURNI DAN ZA 6. IN 7. RAZRED
Z: eurokrem (1a, 7, 8b), korenček, polnozrnat kruh (1a, 3, 6s,7, 11s), čaj z medom (sadje)
M: sirova štručka (1a, 3, 7), kakav (7, 8bs), mandarine
K: makaronovo meso (1a, 3), riban sir (7), solata, mandarine
PM: polnozrnat francoski rogljič z marmelado (1a, 3,7), alpsko mleko (7), sadje

torek, 5. 11. 2019
Z: pečena umešana jajca (3), kruh (1a, 3, 6s, 7), čaj (sadje)
M: sadni kefir (7), koruzna bombeta z bučnimi semeni (1a, 3, 7)
K: ocvrte piščančje kračke (brez kosti in kože) (1a, 3), pražen krompir, radič in zelje v solati,
PM: mlečni desert (7), črna žemlja (1a, 3, 7)

sreda, 6. 11. 2019
Z: topljeni sir (7), svež paradižnik, kruh (1a, 3, 7) , kakav (7, 8b), (sadje)
M: *pizza s šunko in sirom (1a, 3, 7), 100% pomarančni sok, sadje
K: ješprenj s suhim mesom, palačinke s čokolado (1a, 3, 7, 8b)
PM: štručka s šunko in sirom (1a, 3,7), mandarina, 100% jabolčni sok

četrtek, 7. 11. 2019
Z: mlečni riž s čokolado (7, 8bs), (sadje)
M: puranja prsa v ovoju, rezine svežih kumar, črn kruh (1a, 3,7), 100% pomarančni sok
K: šolska juha (1a,3,7), tuna na žaru, marinada iz oljčnega olja in limone, mlada špinača, krompir
PM: vanilijev kaki, albert piškoti (1a, 3, 7)

petek, 8. 11. 2019
Z: tunin namaz (7), polbel kruh (1a, 3, 7), zeliščni čaj z limono (sadje)
M: sir JOŠT (7), ržen kruh (1a,1b, 3, 7), hibiskus čaj, *lešniki-orehi (8b, 8c)
K: porova juha (1a,7), rižota s telečjim mesom in TRNIČEM (7), zelena solata z lečo
PM: mlečni desert (1a, 6s, 7), sojina štručka (1a, 3, 6, 7)


11. do 15. november 2019

ponedeljek, 11. 11. 2019 – MARTINOVO
Z: ribja pašteta (1as, 3s, 4, 6s, 9s), polnozrnat kruh (1a, 3, 7), korenček, čaj z medom (sadje)
M: slana skutna spirala (1a, 3, 7), limonada
K: pečeno piščančje bedro, rdeče zelje z jabolkom, mlinci (1a, 3, 7s), 100% jabolčni sok
PM: čokoladni/vaniljev puding s smetano (1a, 3, 6s, 7), sadje

torek, 12. 11. 2019
Z: jajčna jed (1a, 3,7), kruh (1a, 3, 7), čaj (sadje)
M: tamar namaz z zelišči (3s, 7), polbel kruh (1a, 3, 7), sadni čaj, mandarine
K: polpeti (1a,3,7), mladi kajmak (7), pire krompir (7), zeljnata solata z rdečim fižolom
PM: makovka (1a, 3, 7), alpsko mleko (7)

sreda, 13. 11. 2019
Z: rezan sir (7), sveža paprika, kruh (1a, 3, 7), kakav (7, 8bs), (sadje)
M: ribji namaz s koruzo (3,4,10s), koruzni kruh (1as, 3, 6s,7, 11s), bela kava (mleko PrŠpanc) (1c, 7)
K: bučna juha (7), mesna lasagna (1a, 3, 7), mešana solata
PM: sadna frutabela (1a, 6s, 7, 8bs), sadje

četrtek, 14. 11. 2019
Z: pariška salama, sveže kumare, kruh (1a, 3,7), bela kava (1c,7),(sadje)
M: *skutno pecivo-Sonček (1a, 11s),100% jabolčni sok, pomaranče
K: pečenice/krvavice, Matevž-krompirjev mož, kisla repa
PM: orehov štrukelj (1a,3,7,8c), napitek (7)

petek, 15. 11. 2019 – EKOLOŠKI TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
Z: cvetlični med*, maslo* (7), črn kruh (lokalno-PrAnžič) (1a, 3,7), mleko (lokalno-PrŠpanc) (7), jabolko*
M: sadni izbor (kaki vanilija, pomaranče, hruške)
K: telečja obara z ajdovimi žganci (1as), mandarine
PM: sendvič s sirom (1a, 3, 7), multivitaminski sok


18. do 22. november 2019 – SPOZNAJMO JEDI TUJIH KUHINJ

ponedeljek, 18. MADŽARSKA 11. 2019
Z: maslo 87), med, polnozrnat kruh (1a, 3, 7), čaj z medom (sadje)
M: sirova štručka (1a, 3, 7), vanilijevo mleko (6s, 7), sadje
K: Pörkölt, SLADKE MAKOVE TESTENINE (1a, 3, 7)
PM: sezamovi kraljevčki (1a, 3, 7), napitek (7), hruška

torek, 19. 11. 2019 TURČIJA
Z: ovseni kosmiči na mleku z dodatkom mletih orehov (1c, 7, 8c), sadje
M: sirov burek (1a, 3, 7), navadni jogurt (7)
K: KOFTE (mesne kroglice) (1as, 3), PILAF (riž) z zelenjavo, sestavljena solata
PM: kajzerica (1a, 3, 7), smothie (7), sadje

sreda, 20. 11. 2019 NORVEŠKA
Z: tuna v oljčnem olju (4), rezina jajčka (3), kruh (1a, 3, 7), kakav (7) (sadje)
M: kisla smetana MILERAM (7), koruzni kruh (1as, 3, 6s, 7, 11s), korenje, planinski čaj
K: PEČENI LOSOS s koprom, krompir v kosih, norveška jabolčna pita (1a, 3, 7)
PM: rešetko z gozdnimi sadeži (1a, 3, 7), jabolčni sok, mandarina

četrtek, 21. 11. 2019 HRVAŠKA
Z: poli salama, sveže kumare, polnozrnati kruh (1a, 3, 7), bela kava (1c, 7) (sadje)
M: »hot dog« (štručka, telečja hrenovka, gorčica/ketchup) (1a, 3, 7, 10), 100% pomarančni sok
K: enolončnica s porom in z rebrci (1as,7), ZAGORSKI ŠTRUKLJI (1a, 3, 7)
PM: navadni kifeljc (1a, 3, 7), grški jogurt (7), sadje

petek, 22. 11. 2019 MOZAMBIK
Z: gauda sir (7), kisla paprika, ovsen kruh (1as, 1d, 3, 7), kakav (7), (sadje)
M: topljeni sir (navadni/dimljen) (3s,7), stoletni kruh (1a, 3, 7), napitek (7), *jabolko
K: piščanec PIRI-PIRI (6), pire krompir (7), rdeča pesa
PM: temni francoski rogljič (1a, 3, 7), alpsko mleko (7)


25. do 29. november 2019 – TEDEN SLOVENSKE KUHINJE

ponedeljek, 25. 11. 2019 ZASAVJE
Z: tamar namaz (3s, 7), korenček, polnozrnat kruh (1a, 3, 7), čaj z medom (sadje)
M: domač sadni jogurt (lokalno-PrGabršk) (7), mlečni kifeljc (1a, 3, 7)
K: zasavska kisla juha (9s), GRENADIRMARŠ (pražen krompir s testeninami) (1a, 3, 6s, 7), zelena solata
PM: jabolčni napitek (7), sezamova bombeta (1a, 3, 7, 11)

torek, 26. 11. 2019 GORENJSKA
Z: mlečni zdrob s čokolado (1a, 7), sadje
M: breskova marmelada, maslo (7), kruh iz tatarske ajde (1as, 3, 7), mleko (7)
K: goveja juha z »nudlni« (1a, 3), kranjska klobasa/ kuhana govedina, VŠENAT ZELJE (prosena kaša in kislo zelje)
PM: hruška, grisini (1a, 3, 7)

sreda, 27. 11. 2019 PREKMURJE
Z: sir v rezinah (7), svež paradižnik, kruh (1a, 3, 7), kakav (7) (sadje)
M: *piščančja pašteta (mesarija Gregorc) (6s, 3s, 7s), čičerikin kruh (1as, 3, 7), sveža paprika, planinski čaj
K: BOGRAČ golaž, PREKMURSKA gibanica (1a, 3, 6s, 7, 8c)
PM: melona, sadna frutabela (1a, 6s, 7, 8bs)

četrtek, 28. 11. 2019 KOZJANSKO
Z: marmelada, maslo (7), korenček, kruh (1a, 3, 7), čaj (sadje)
M: poli salama, polnozrnat kruh z lanom (1a, 3, 7), naribana črna redkev, metin čaj z limono
K: KOREJEVEC (gosta juha s korenjem in fižolom), kocka iz kozjanskih jabolk (1a, 3, 7)
PM: polnozrnata štručka (1a, 3, 7), jabolčni sok

petek, 29. 11. 2019 PRIMORSKA
Z: pašteta (1as, 3s, 6s, 9s), polbel kruh (1a, 3, 7), zeliščni čaj z limono (sadje)
M: lešnikov namaz (3s, 7, 8b), polnozrnat kruh (1a, 3, 7), planinski čaj,* jabolko
K: ribji brodet (sipe, morski list, škampi, škarpena) (1a,2s, 4), koruzna polenta, solata
PM: sadni jogurt (7), črna žemlja (1a, 3, 7)


Dober tek!

* v jedeh, kjer je posamezno živilo označeno z zvezdico (*), je uporabljeno ekološko živilo
Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

LEGENDA ALERGENOV (označbe na šolskem jedilniku – če je alergen le v sledeh, je poleg številke še črka s):
1- žita, ki vsebujejo gluten (1a pšenica, pira in kamut, 1b rž, 1c ječmen in 1d oves), 2- raki, 3- jajca, 4- ribe, 5- arašidi, 6- soja, 7- mleko, 8 – oreščki (8a mandlji, 8b lešniki, 8c orehi, 8č indijski oreščki, 8d ameriški orehi, 8e brazilski oreščki, 8f pistacija, 8g makadamija), 9 – listna zelena, 10- gorčično seme, 11- sezamovo seme, 12- žveplov dioksid – SO2 (> 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2) , 13- volčji bob, 14- mehkužci

Pri kosilu sta vedno na voljo še kruh in voda.

V primeru težav z dobavitelji si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

Predloge, pripombe, vprašanja lahko sporočite meni osebno ali na telefon 01 832 54 33 ali pišete na e-naslov: martina.ozimek@guest.arnes.si.