Domov » Jedilnik

Jedilnik


od 12. do 16. aprila 2021

ponedeljek, 12. 4. 2021
Z: sirni namaz (7), korenček, polnozrnat kruh(1a, 3, 7), čaj z medom (sadje)
M: francoski rogljič z marmelado (1a, 3, 7), kakav (7, 8bs), BIO jabolko
K: makaronovo meso (z govejim mesom) (1a, 3, 6s, 7), solata, sadje
PM: marelični navihanček (1a, 3, 7), alpsko mleko (7)

torek, 13. 4. 2021
Z : piščančja salama, rezine sveže paprike, kruh (1a, 3, 7), čaj (sadje)
M: kostanjev med, maslo (7), pisan kruh (1a, 3, 7), toplo mleko (7)
K: mesne kroglice v paradižnikovi omaki (1a, 3, 7) , pire krompir (7), zelena solata
PM: polnozrnata štručka (1a, 3, 7), trikot sir (7), jabolčni sok

sreda, 14. 4. 2021
Z: sir v rezinah (7), svež paradižnik, kruh (1a, 3, 7), kakav (7, 8 bs), (sadje)
M: suha goveja salama (12s), češnjev paradižnik, domač črn kruh (1a, 3, 7), čaj (manj sladek)
K: telečja obara (1a, 9s), skutini štruklji na drobtinah in maslu (1a, 3, 7)
PM: melona, marelična frutabela (1a, 6s, 7, 8bs)

četrtek, 15. 4. 2021
Z : mlečni zdrob s čokolado (1a, 7, 8bs), sadje
M: skutina pena (1a, 3, 7), ržen kruh (1as, 1b, 3, 7), lipov čaj z medom, sadje
K: piščančji kari (7), riž z žafraniko, zelena solata s koruzo
PM: hruška, grisini (1a, 3, 7)

petek, 16. 4. 2021
Z: prosena kaša na mleku (7), sadje
M: mešana pizza (1a, 3, 7), 100% jabolčni sok
K: minjonska juha z jajcem (1a, 3), pečen losos (4), krompir z svežo mlado špinačo
PM: makovka (1a, 3, 7), čokoladno mleko (7, 8bs)


od 19. do 23. aprila 2021

ponedeljek, 19. 4. 2021
Z : ribja pašteta (1as, 4, 6s), korenček, polnozrnat kruh (1a, 3, 7), čaj z medom (sadje)
M: sirov burek (1a, 3, 7), navadni tekoči jogurt (7)
K: cvetačna juha (1as, 7), rižota s piščančjim mesom (1as, 7) zelena solata
PM: jogurt Junior (7), sadje

torek, 20. 4. 2021
Z : jajčna jed (1a, 3), čaj, (sadje)
M: jajčni namaz z drobnjakom (3, 7), polnozrnat kruh (1a, 3, 7), čaj
K: bučna juha (1a, 3, 7), kaneloni z govejim mesom (1a, 3, 7), tzatziki omaka (7), grška solata (paradižnik, kumare, olive, feta sir, olivno olje) (7)
PM: rdeče grozdje, prepečenec (1a, 3, 7)

sreda, 21. 4. 2021
Z: mlečni riž (7), kakav (7,8bs), (sadje)
M: makovka (1a, 3, 7), pudingovo mleko (1as, 3s, 6s,7)
K: kostna juha (1a, 3), telečja pečenka, tuhinjska fila (1a, 3, 7), zelenjavna priloga (9s), radič
PM: štručka šunka in sir (1a, 3, 7), alpsko mleko (7)

četrtek, 22. 4. 2021
Z: polnozrnat francoski rogljič z marmelado (1a, 3, 7), domače, lokalno pridelano mleko (7)
M: tunin namaz z drobnjakom in koruzo (1a, 3s, 4, 7s), črn kruh (1a, 3, 7), planinski čaj
K: goveji zrezki v omaki (1a, 3, 7), gluhi štruklji (kvašeni; 1a, 3, 7), zelena solata
PM: melona, albert piškoti (1a, 3, 7)

petek, 23. 4. 2021
Z: lešnikov namaz (1a, 3s, 7, 8b), polbel kruh (1a, 3, 7), zeliščni čaj z limono, sadje
M: burger z govejim polpetom in sezamovo bombeto (1a, 3, 7, 11), paradižnik, zelena solata, sok
K: fižolova juha (1a, 7), čokoladna kocka (1a, 3, 7, 8cs)
PM: mlečni desert (6s, 7), sojina štručka (1as, 3, 6, 7)


Dober tek!

* v jedeh, kjer je posamezno živilo označeno z zvezdico (*), je uporabljeno ekološko živilo.
Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

LEGENDA ALERGENOV (označbe na šolskem jedilniku – če je alergen le v sledeh, je poleg številke še črka s):
1- žita, ki vsebujejo gluten (1a pšenica, pira in kamut, 1b rž, 1c ječmen in 1d oves), 2- raki, 3- jajca, 4- ribe, 5- arašidi, 6- soja, 7- mleko, 8 – oreščki (8a mandlji, 8b lešniki, 8c orehi, 8č indijski oreščki, 8d ameriški orehi, 8e brazilski oreščki, 8f pistacija, 8g makadamija), 9 – listna zelena, 10- gorčično seme, 11- sezamovo seme, 12- žveplov dioksid – SO2 (10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2) , 13- volčji bob, 14- mehkužci

Pri kosilu sta vedno na voljo še kruh in voda.

V primeru težav z dobavitelji si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

Predloge, pripombe, vprašanja lahko sporočite meni osebno ali na telefon 01 832 54 33 ali pišete na e-naslov: martina.ozimek@guest.arnes.si.