Domov » Jedilnik

Jedilnik


2. do 6. marec 2020

ponedeljek, 2. 3. 2020
Z: sirni namaz (7), korenček, polnozrnat kruh (1a, 1d, 3, 7), čaj z medom (sadje)
M: namaz Mileram (7), korenčkov kruh* (1as, 3, 7), lokalno mleko (7), jabolko Topaz*
K: puranji ragu, široki rezanci (1a, 3, 7), radič s krompirjem
PM: francoski rogljič z marmelado (1a, 3, 7), 100% pomarančni sok

torek, 3. 3. 2020
Z/VRTEC: pečena umešana jajca, kruh, čaj (sadje)
Z: pečena umešana jajca (3), polčrn kruh (1a, 3, 7), čaj (sadje)
M: tamar namaz z zelišči (3, 7), pisan kruh (1a, 1d, 3, 7), sveža zelenjava, sadni čaj
K: piščančji zrezki v sirovi omaki (1as, 3, 6s,7), kruhova rolada (1a, 3, 7), motovilec z jajcem (3)
PM: sadje, polnozrnata žemlja (1a, 1c, 1d, 3, 7)

sreda, 4. 3. 2020
Z: topljeni sir (3), svež paradižnik, polčrn kruh (1a, 3,7), kakav (7, 8bs), (sadje)
M: štručka s šunko in sirom (1a, 3, 7), pomarančni 100% sok, jabolko
K: pečenica, dušena kislo zelje, matevž-krompirjev mož
PM: kifeljc (1a, 3, 7), čokoladno mleko (7, 8bs)

četrtek, 5. 3. 2020
Z: prosena kaša na mleku (7), suhe slive (12s)
M: baby telečja pašteta (6s,12s), črn kruh (1a, 3, 7), sveža zelenjava, planinski čaj (manj sladek)
K: chilli con carne (z govejim mesom), dušen Basmati riž, zeljnata solata
PM: sadni jogurt (7), mala črna žemlja (1a, 3, 7)

petek, 6. 3. 2020
Z: čokoladni namaz (3, 7, 8bs), polbel kruh (1a, 3, 7), zeliščni čaj z limono (manj sladek)
M: ribji burger (rdeči okun – 4, solata, paradižnik, tirolska omaka (3, 6s, 7, 12s), sezamova bombeta (1a, 3, 7, 11), sok (redčen in manj sladek)
K: krompirjev golaž (1as, 7, 10s), kompot iz suhega sadja (12s)
PM: mlečni desert (3s, 6s, 7), sojina štručka (1a, 3, 6, 7)


od 9. do 13. marec 2020

ponedeljek, 9. 3. 2020
Z: maslo (7), marmelada (12s), polnozrnat kruh (1a, 3, 7), čaj z medom (sadje)
M: klasična pica (1a, 3, 7), jabolčni 100% sok
K: porova juha (7s), rižota s piščančjim mesom in svežo zelenjavo (9s), sestavljena solata
PM: mlečni desert s sadjem (3, 7), kifeljc (1a, 3, 7)

torek, 10. 3. 2020
Z: piščančja salama (12s), rezine sveže paprike, črn kruh (1a, 3, 7), čaj (sadje)
M: poli salama, polnozrnat kruh (1a, 3, 7) , kisle kumarice, sadni čaj (manj sladek)
K: pleskavica (12s), korenčkov in cvetačni pire (7), zelena solata s čičeriko
PM: sezamova bombeta (1a, 3, 7, 11), jabolčni sok, sadje

sreda, 11. 3. 2020
Z: sir v rezinah (3, 7), svež paradižnik, črn kruh (1a, 3, 7), kakav (7, 8bs)(sadje)
M: mlečni riž (7), mleta čokolada, sadje (banana) 1. do 5. razred
grški jogurt s sadjem (7), ovsena žemlja s sončničnimi semeni (1a, 1d, 3, 7) 6. do 9. razred
K: »MAKARON FLAJŠ« (1a, 3, 7), parmezan (7), zelena solata s koruzo
PM: makova štručka (1a, 3, 7), alpsko mleko (7), sadje

četrtek, 12. 3. 2020
Z: jajčna jed (1a, 3, 7), črn kruh (1a, 3, 7),
VRTEC: mlečni riž, mleta čokolada, sadje (banana)
M: grški jogurt s sadjem (7), ovsena žemlja s sončničnimi semeni (1a, 1d, 3, 7) 1.-5. razred
mlečni riž (7), mleta čokolada, sadje (banana) 6.- 9. razred
K: madžarski paprikaš (1a, 3, 7), gluhi štruklji (1a, 3, 7), zelena solata
PM: hruška, grisini (1a, 3, 7)

petek, 13. 3. 2020
Z: pašteta (12s), polbel kruh (1a, 3, 7), zeliščni čaj z limono (manj sladek), (sadje)
M: buhtelj z marmelado* (1a, 3, 7), naravni pomarančni sok
K: zelenjavna enolončnica (1as, 9, 7s), skutni štruklji z drobtinami (1a, 3, 7)
PM: navadni jogurt (7), polnozrnata žemlja (1a, 3, 7)


Dober tek!

* v jedeh, kjer je posamezno živilo označeno z zvezdico (*), je uporabljeno ekološko živilo
Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

LEGENDA ALERGENOV (označbe na šolskem jedilniku – če je alergen le v sledeh, je poleg številke še črka s):
1- žita, ki vsebujejo gluten (1a pšenica, pira in kamut, 1b rž, 1c ječmen in 1d oves), 2- raki, 3- jajca, 4- ribe, 5- arašidi, 6- soja, 7- mleko, 8 – oreščki (8a mandlji, 8b lešniki, 8c orehi, 8č indijski oreščki, 8d ameriški orehi, 8e brazilski oreščki, 8f pistacija, 8g makadamija), 9 – listna zelena, 10- gorčično seme, 11- sezamovo seme, 12- žveplov dioksid – SO2 (> 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2) , 13- volčji bob, 14- mehkužci

Pri kosilu sta vedno na voljo še kruh in voda.

V primeru težav z dobavitelji si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

Predloge, pripombe, vprašanja lahko sporočite meni osebno ali na telefon 01 832 54 33 ali pišete na e-naslov: martina.ozimek@guest.arnes.si.