Domov » Jedilnik

Jedilnik


1. do 5. junij 2020

ponedeljek, 1. 6. 2020
Z: maslo (7), med, polnozrnat kruh (1a, 1c, 3, 7), čaj z medom (sadje)
M: mesno zelenjavni namaz (3, 7, 9s 10s), pirin kruh (1a, 3, 7), planinski čaj
K: grahovo meso (1a, 3s, 6, 7, 9s), domači svaljki (1a, 3, 7), solata
PM: smoothie (napitek iz sadja in jogurta) (1as, 7), črna žemlja (1a, 3, 7)

torek, 2. 6. 2020
Z: ovseni kosmiči na mleku z dodatkom mletih orehov (1d, 7, 8c), sadje
M: sirov burek (1a, 3, 7), navadni jogurt (7)
K: telečji ragu z zelenjavo (1as, 3s, 7, 9), kus kus (1a), zeljnata solata s fižolom
PM: kajzerica (1a, 3, 7), sadje

sreda, 3. 6. 2020
Z: tuna v olivnem olju (4), rezina jajčka (3), črn kruh (1a, 3, 7), kakav (7, 8bs)
M: hot dog* (1a, 3, 7), ketchup/gorčica, jabolko
K: ričet s suhim mesom (9), vanilijeva strjenka z jagodnim prelivom (1a, 3, 7)
PM: buhtelj (1a, 3, 7), LCA napitek (7)

četrtek, 4. 6. 2020
Z: poli salama, sveže kumare, polnozrnati kruh (1a, 6s,7s,11s), bela kava (1as, 7)
M: mlečni zdrob s čokolado (1a, 7), sadje
K: cvetačna juha (1as, 6s, 7), mesni polpeti (1a, 7), krompirjeva solata /grška solata (7)
PM: navadni kifeljc (1a, 3, 7), sadje

petek, 5. 6. 2020
Z: gauda sir (7), kisla paprika, ovsen kruh (1d, 3, 7s), kakav (7) (sadje)
M: zelenjavni namaz (3, 7, 9s 10s), rdeča redkvica, 100% pomarančni sok
K: sirovi tortelini (1a, 3, 6s, 7), paradižnikova omaka (1a, 6s), riban sir (7), zelena solata
PM: makovka (1a, 3, 7), tekoči jogurt (7)


Dober tek!

* v jedeh, kjer je posamezno živilo označeno z zvezdico (*), je uporabljeno ekološko živilo
Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

LEGENDA ALERGENOV (označbe na šolskem jedilniku – če je alergen le v sledeh, je poleg številke še črka s):
1- žita, ki vsebujejo gluten (1a pšenica, pira in kamut, 1b rž, 1c ječmen in 1d oves), 2- raki, 3- jajca, 4- ribe, 5- arašidi, 6- soja, 7- mleko, 8 – oreščki (8a mandlji, 8b lešniki, 8c orehi, 8č indijski oreščki, 8d ameriški orehi, 8e brazilski oreščki, 8f pistacija, 8g makadamija), 9 – listna zelena, 10- gorčično seme, 11- sezamovo seme, 12- žveplov dioksid – SO2 (> 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2) , 13- volčji bob, 14- mehkužci

Pri kosilu sta vedno na voljo še kruh in voda.

V primeru težav z dobavitelji si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

Predloge, pripombe, vprašanja lahko sporočite meni osebno ali na telefon 01 832 54 33 ali pišete na e-naslov: martina.ozimek@guest.arnes.si.