Ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Zadnji dan pouka v koledarskem letu se spomnimo na dogodke v letu 1990, ki so pripeljali do osamosvojitve Slovenije. Današnjo proslavo ob dnevu enotnosti in samostojnosti smo začeli slovensko himno, Zdravljico, ki jo je na trobento zaigral Nace Maležič. Dogodke v desetletju pred osamosvojitvijo so nam predstavili člani šolske dramske skupine. Opise dogodkov so dopolnili z besedili slovenskih pesnikov in glasbenikov: Feri Lainšček Moja hiša in Proti, Vazz Mladi gamsi, Nikolovski Jazzinti, Zmelkoow Sonček, Murat & Jose Od ljudi za ljudi. V kulturnem programu je Deck the halls na flavto zaigrala Zala Chiapolini.
Zbrane je nagovorila ravnateljica Mateja Hari. Dejala je, da je bližajoči praznik priložnost, da se zahvalimo vsem, ki so s svojim delom in trudom prispevali k temu, da danes živimo v svobodni in neodvisni državi. Vsem je zaželela mirne praznike in veliko lepih trenutkov v novem letu.
Obiskala sta nas tudi Božiček in gospa Božičkova, ki sta preko igre skušala opozoriti na pomen družine in druženja s prijatelji. Ob tem smo ob božičn pesmi Bel božič v izvedbi Tinkare Kočar skupaj priklicali praznično vzdušje.