Zadišalo je po praznikih

Decembra diši po praznikih, bliža se konec leta in prihaja nekaj novega. Vsi si želimo, da bo to novo malo drugačno, malo boljše. December je tudi čas, ko večkrat pomislimo na sočloveka, na stiske drugih in jim nekako poskušamo pomagati.
Da bi v zadnji mesec v leto vstopili malo bolj praznično, so učenci in učitelji Osnovne šole Stranje za starše, sorodnike, prijatelje in sokrajane pripravili novoletni praznično prireditev s kulturnim programom in zbiranjem prostovoljnih prispevkov za šolski sklad.

Prireditev so s pesmijo začeli učenci, ki obiskujejo otroški pevski zbor Osnovne šole Stranje pod taktirko Andreja Kočarja. Zapeli so pesmi Zima je prišla, Snežinke, Želimo vam srečen božič. Kakšna je Bela brada Božička, so nam s plesom pokazali učenci 3. razreda, s pesmijo in plesom so drugošolci voščili Srečo, radost.
Ob zvokih harmonike, na katero je zaigral Filip Maležič, smo s skladbo švedske skupine ABBA Money, money, money slišali plesne ritme disko scene. Prvošolci so s plesom pokazali, kako plešejo jelenčki, petošolci s Karmen Pogačnik in Tevžem Bojcem pa so zapeli in zaplesali Cin, cin, cin. Skladbo Jingle Bells je na violini zaigrala Tinkara Osolnik. Učenci Podružnične šole Gozd so zapeli pesem o Losu Fredu.
Nace Maležič je na trobento zaigral jazz ritme v skladbi Shufflin’ in F, četrtošolci so zimsko idilo pričarali v pesmi Zimska pesmica.
Člani dramskega krožka so preko igranih recitacij pokazali prigode, povezane z domačimi živalmi, nevarnostih na drsališča in noči pred božičem. Člani dramskega krožka so preko igranih dialogov poskrbeli za vezni tekst med točkami.
Mladinski pevski zbor pod vodstvom Andreja Kočarja se je predstavil s skladbama Bel božič ter All I Want for Christmas Is You, v kateri je kot solistka nastopila Tinkara Kočar. Pesem je bila zaključna točka današnjega kulturnega programa.

Vse zbrane je pozdravila ravnateljica Mateja Hari, ki je pohvalila učence, ki imajo veliko talentov, ter učiteljski zbor za skrb za dobro počutje vseh na šoli.

Po kulturnem programu smo vse obiskovalce povabili na tržnico izdelkov, ki so jih ustvarile spretne roke naših učencev. Vsi prostovoljni prispevki, zbrani na prireditvi, so namenjeni šolskemu skladu Osnovne šole Stranje. Z njim pomagamo učencem in njihovim družinam, ki so se znašli v stiski, hkrati pa poskušamo omogočiti nadstandardni program.
Z vašimi prispevki smo zbrali 3683,56 EUR. HVALA VSEM!

Kot so dejali člani dramskega krožka: »Najlepše darilo je, da drugemu pokloniš svoj čas.« Veliko prijetnih trenutkov v krogu najbližjih vam želimo.

Fotografije Maruša Magdič Močnik, Edvard Pogačnik in Jakob Krapež.