Noč v šoli

Iz petka, 10. 11. 2023, na soboto, 11. 11. 2023, smo za učence z dodatno strokovno pomočjo organizirale Noč v šoli.

Noč v šoli se je začela, kot se za tak dogodek spodobi – s sprehodom v temi. Odpravili smo se na zanimiv nočni sprehod, ki ga je vodila učiteljica matematike, gospa Stanka Kočar. Vsi smo si nadeli čelne svetilke, manjkale niso tudi zapestnice, ki se svetijo v temi. Na poti smo naredili poskus »tišine« – ugotovili smo, kako dolga je ponoči minuta tišine in katere vse živali lahko takrat v gozdu slišimo.

Po sprehodu smo bili že precej lačni, tako so se nekateri učenci skupaj z učiteljicama Anjo in Katjo odpravili pripraviti večerjo, medtem pa smo se ostali preizkušali v tem, koliko fižola lahko naberejo med različnimi glasbenimi hiti. Po tej aktivni preizkušnji so potrebovali ves nabrani fižol še prešteti – tako da smo se vsi skupaj tudi v Noči v šoli urili tudi v matematiki. Lanska zmagovalka je tudi letos ubranila ta naslov. Ponovno ji čestitamo.
Medtem, ko smo čakali, da se pice spečejo, smo se preizkusili tudi v igrah Zabava brez meja.

Po večerji je sledil za večino učencev najzabavnejši del in sicer nočne skrivalnice po šoli. Imenitno je bilo šolske hodnike uporabiti kot nočno skrivališče. Ker nas skrivalnice niso prav posebej utrudile, smo našo noč nadaljevali s plesom oz. pižama partyem. Pred tem pa smo se seveda pripravili spalne vreče, kajti po zabavi smo se hitro odpravili spat vanje v naši manjši telovadnici.

Po jutranjem prebujanju je sledil okusen zajtrk, naši peki in kuharji/kuharice so ponovno pripravili okusen zajtrk in sicer slastne palačinke. Po zajtrku smo en drugega presenetili z lepimi mislimi in si delili najljubše trenutke. Veseli smo se nato odpravili domov. Zaključili smo, da smo se imeli res fino in da si vsi želimo, da Noč v šoli postane vsakoletni, tradicionalni dogodek.

Učiteljice – izvajalke dodatne strokovne pomoči (DSP):
Anja, Eva, Jerneja, Katja, Polona in Sanja