6. a, najbolj prijateljski razred 2023

Na Občini Kamnik so pozorni na dobre in srčne zgodbe, ki se dogajajo v naši občini, velikokrat pa ostanejo prezrte in jim ne posvečamo prevelike pozornosti. Vendar so okrog nas. V šolah, kjer smo morda vse preveč pozorni na negativnosti, pa je tovrstnega sodelovanja obilo. Slednje vpliva na vsesplošno pozitivno klimo v oddelčni in razredni skupnosti.

Tako so se letos na Občini odločili, da bodo nagradili razred, ki je v šolskem letu izkazal največ srčnosti, solidarnosti, prijateljstva do drugih. Letos so za »naj prijateljski razred« razglasili 6. a Osnovne šole Stranje.

Danes je župan Matej Slapar vsakemu učencu, ki obiskuje 6. a, podelil knjigo Urmal, mamutov prijatelj Mihe Ha in Jožeta Urbanije, ter zahvalno priznanje. Čestital je tudi njihovemu razredniku, Anžetu Slani, ter mu zaželel uspešno vodenje razreda še naprej.

Nekdanji predsednik Obrtno podjetniške zbornice Kamnik Uroš Rak je učencem izročil bon, s katerim se bodo še pred koncem šolskega leta udeležili kopanja v Termah Snovik. In tako uspešno pljusknili v zaslužene počitnice.