Veseli dan prostovoljstva:  iz OŠ Stranje v Ljubljano

Prostovoljstvo ima v OŠ Stranje dolgo zgodovino. Vsako leto znova vključuje nove generacije in posameznike v pridobivanje znanj za podporo in pomoč sošolcem in tudi drugim.

Spodbujanje prostovoljstva med mladimi krepi vrednote solidarnosti, strpnosti in pomoči sočloveku.

Letos delujejo skupine:  pomoč v vrtcu; pomoč v oddelkih podaljšanega bivanja; obiski starejših na njihovih domovih in razne akcije (čistilne, menjalnice igrač, knjig, oblačil).
25. maja 2023 smo se s skupino prostovoljcev z naše šole odpravili v Ljubljano, kamor smo bili povabljeni na srečanje z ostalimi slovenskimi prostovoljci.

Ana Rak je takole doživela ta dan:
»S prostovoljci smo se v četrtek, 25.5.2023 ob 14. uri iz Kamnika z vlakom odpravili na Veseli dan prostovoljstva v Ljubljano. Po prihodu v Ljubljano smo se odpravili do Tromostovja, kjer smo imeli stojnico. Okrasili smo jo s plakati in izdelki, ki smo jih delali preko leta. Določili smo tudi dežurne, ki so pojasnjevali mimoidočim, kaj delamo kot prostovoljci. Ostali smo sestavljali Verigo dobrih misli, podarjali naše dobre misli, prav tako smo podarjali zapestnice in obeske, ki smo jih izdelali sami.
Vsi smo dobili bone za palačinke pri Timu, ki so bile zelo dobre. Ogledali smo si še veliko drugih stojnic, kjer so bili prostovoljci iz vse Slovenije. Našteli smo jih več kot 80.
Ob zaključku smo se še skupaj fotografirali in pospravili stojnico. Nato smo se odpravili na vlak. Na vlaku je potekal tudi kviz o prostovoljstvu, ki sta ga pripravili Neža in Kaja.
Zelo smo se zabavali in upam, da se še kdaj udeležimo takšnega srečanja.«

Martina Ozimek, mentorica