Ta misteriozni vikend ali Gremo mi po svoje #7

Med vikendom od 14. do 16. aprila smo se z nadarjenimi učenci udeležili tabora v Mežici. Bivali smo v CŠOD Peca. Že sam prihod je bil misteriozen, saj nas je vse presenetil sneg. Najprej smo se nastanili v sobe, povečerjali in odšli na pohod.

Skrivnostnost se je naslednje jutro nadaljevala. Odšli smo v rudnik svinca in cinka Mežica iskat kralja Matjaža in njegovo spečo vojsko. Žal ga nismo našli, smo se pa namesto tega razgledovali po rovih in spoznavali, kako so nekdaj kopali rudo. Najbolj smo uživali v vožnji z vlakcem. Po kosilu smo nadaljevali z dejavnostmi. Učenci dramskega krožka so imeli vajo, ostali pa so se družili v skupnem prostoru in se učili uporabe GPS naprav. Pripravili smo si tudi značilno koroško sladico. Po večerji smo v jedilnici imeli delavnico teorije vozlov (beri: kvačkanje) ter matematičnih in logičnih dejavnosti (matematični gobelini, poliedrska delavnica, origami, tangram, delavnica prostorske predstavljivosti ipd.).

V nedeljo pa smo po zajtrku odšli v pustolovski park in spoznavali geologijo. Po kosilu, ko smo si privoščili tudi našo sladico, smo se polni novih izkušenj vrnili domov. Kralja Matjaža bomo pa zbudili kdaj drugič.