Decembrske delavnice s prostovoljci na OŠ Stranje

Mladi prostovoljci se učijo voditi skupino tako, da se skupaj odločimo za primerno vsebino, ki jo sami dobro obvladajo. Nato si naredijo načrt, pripravijo pripomočke in na zadnjem skupnem sestanku vse vodenje tudi preizkusijo.

Ko se začne zares, so pripravljeni. Ana je pripravila res lepa vabila, s katerimi smo povabili starejše, da se nam pridružijo. Tako smo 12. decembra po pouku izvedli medgeneracijsko srečanje. V vodenju skupine se je preizkusilo več prostovoljcev. Klara je kvalitetno in zelo prijetno vodila delavnico Okraski. Eva in Lara sta si pripravili vse za izvedbo delavnice Izdelava kitk. Benjamin je vodil delavnico Origami, kjer so udeleženci izdelali zvezdice in poseben obroč, ki se vrti. Teodora in Lara sta pripravili in izvedli obdarovanje, saj smo preprosta darila prinesli že teden dni prej. Izjemno se je izkazala Tinkara, ki je vodila delavnico Voščilnice. Da res zna dobro voditi skupino, se je pokazalo ne le z velikim številom izdelkov, temveč tudi z velikim številom obiskovalcev, ki so z veseljem ostajali pri njeni skupini.

Hvala vsem prostovoljcem in udeležencem.

Vsem želimo zdravo in zadovoljno leto 2023 ter v spomin na prijetno druženje pripenjamo nekaj fotografij, ki so nastale na našem druženju.

Martina Ozimek, mentorica prostovoljcev