Tudi letos bomo organizirali Ekodan

V petek, 18. novembra 2022, bo potekal tehniški dan v okviru EKODNEVA za vse učence in delavce šole.

Praznovali bomo dan slovenske hrane in prvo šolsko uro izvedli že 12. TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Letošnja osrednja tema so mleko in mlečni izdelki, zato dogodek poteka pod sloganom: »Zajtrk z mlekom super dan!«

Sledile bodo aktivnosti za učence, povezane z vsebinami naših izbranih projektov v okviru dejavnosti EKOŠOLE (likovni natečaji, fotografiranje gozda in potokov ter smeti v njih, izdelava kreativnih izdelkov iz odpadne embalaže ali naravnih materialov, predavanje g. Miha Zabreta o gozdu ter vsebine povezane z rekreacijo). Učenci bodo aktivnosti izvajali v svojih matičnih učilnicah z razredniki.

Tega dne bo potekala tudi AKCIJA ZBIRANJA ODPADNEGA PAPIRJA. Prosimo vas, da papirja doma ne mečete v zabojnike, temveč ga do takrat shranite, da ga bomo v šoli zbrali čim več. Zbran papir se bo namreč tehtalo, saj bodo učenci po razredih tekmovali v zbiranju količine le-tega. Razred, ki ga bo zbral največ, čaka lepa nagrada. Akcija zbiranja papirja bo potekala tudi na podružnični šoli Gozd.

Lepo preživet in kreativen EKODAN vam želimo ekokoordinatorice.

Brigita Ozimek Kumek, Nina Klisarič in Barbara Antonin