OŠ Stranje na Križnikovem pravljičnem festivalu

Letos je v Motniku 10. in 11. junija v organizaciji Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik potekal že 11. Križnikov pravljični festival Jenkret je biv …

Sobotno popoldansko pripovedovalsko dogajanje je popestrila novost letošnjega festivala; šlo je za nastope osnovnošolcev, ki so se udeležili Pripovedovalske šole, ki jo je izvajala kamniška knjižnica s pomočjo mentorjev – Anje Završnik, Brede Podbrežnik Vukmir, Katje Puntar in Roka Kosca. Barve Osnovne šole Stranje sta na festivalskem dogodku, imenovanem Mladi Križnik, zastopali Karolina Graj in Klara Ivančič Klemenčič. S svojevrstno in izjemno interpretacijo sta postregli vsaka s svojo zgodbo; prva z zgodbo o treh bratih in hudiču, druga pa s pripovedjo o kmetu, ki je odšel z mrtvecem.

Poleg Karoline in Klare so nastopili tudi učenke in učenec z Osnovne šole Toma Brejca in Osnovne šole Marije Vere; vsi nastopajoči pa so si na koncu zaslužili bučen aplavz.

Ob petih je sledila pripovedovalska predstava Krčma pri Križniku, po njej pa podelitev nagrad nagrajencem likovnega natečaja: Jenkret je biv – podobe Križnikovih pravljic 2022. Prvo nagrado v kategoriji učencev tretjega triletja je prejela Tinkara Kočar. Ustvarjala je ob mentorstvu Brigite Ozimek Kumek ob ljudski pravljici O zakleti kači in deklici, ki jo je zapisal Gašper Križnik.