Ekodan 2021

V petek, 19. novembra 2021, je potekal EKODAN v okviru tehniškega dneva za vse učence in delavce šole Stranje.

Prva šolska ura je bila namenjena izvedbi Tradicionalnega slovenskega zajtrka, s poudarkom na sadju. Letošnji slogan je bil: »Zajtrk s sadjem – super dan!«. Učenci so učne vsebine spremljali skupaj s svojimi razredniki v svojih matičnih učilnicah, tako na matični šoli, kot na podružnični šoli Gozd, nato pa pozajtrkovali kruh, maslo in med ter sadje, ob upoštevanju higienskih in covid pravil.

Sledile so številne delavnice: izdelovanje likovnih in literarnih izdelkov, ustvarjanje iz naravnih in odpadnih materialov, izdelovanje naravne kozmetike, obisk gozda in fotografiranje posameznih zanimivosti v njem, športno udejstvovanje (exatlon), izdelovanje angleških slovarjev o gozdu, ogledi kratkih filmov povezanih z naravo, čebelami in kmetijstvom, reševalo se je tudi anketo o prehrani na OŠ Stranje. Nekaj učenk iz 9. razredov, pa je posadilo sadike hrastov v lonce.

Likovne izdelke bomo uporabili za okrasitev šolske jedilnice in hodnikov. Ostale likovne in literarne izdelke bomo poslali na likovne natečaje v okviru projekta EKOŠOLA, v katerega je vključena tudi naša šola.

Brigita Ozimek Kumek
ekokoordinatorica