Predavanje za starše: Kako se z najstnikom pogovarjati o drogah

Pozdravljeni,

v torek, 16. novembra 2021, se bo ob 18. uri odvilo drugo SPLETNO predavanje za starše Kako se z najstnikom pogovarjati o drogah v izvedbi združenja DrogArt.

Spletno predavanje bo potekalo preko aplikacije Zoom, zato je obvezna predhodna prijava na info@kotlovnica.si. Zainteresiranim bomo pred predavanjem na njihov elektronski naslov poslali povezavo do Zoom-a.

Vljudno vas prosimo, da o predavanjih obvestite starše in letak (v priponki) natisnete ali objavite na spletni strani.

O predavanju:
Mladi se v današnji družbi srečujejo z veliko izbirami. Te so povezane z odločitvami, s prevzemanjem odgovornosti, kar prinaša s seboj veliko avtonomije, a hkrati tudi stresa. Pri iskanju svojega prostora pa mladi tudi eksperimentirajo – na vseh področjih življenja, med katere spada tudi uporaba alkohola in drugih drog. Ob tem igrajo pomembno vlogo tudi starši, ki pogosto ne vedo, kako reagirati ob pojavu eksperimentiranja z alkoholom ali drugimi drogami. Kako se z mladimi pogovarjati o tem in kakšni so možni odzivi, bomo skupaj odkrivali na predavanju Kako se z najstnikom pogovarjati o drogah?

Spletno predavanje poteka v organizaciji LAS Občine Kamnik in v sodelovanju z združenjem DrogArt.
Združenje DrogArt je zasebna neprofitno volonterska organizacija ustanovljena leta 1999 z glavnim namenom zmanjševanja škodljivih posledic drog in alkohola med mladimi. Glavna področja delovanja Združenja so informiranje in svetovanje, info točka, terensko delo na prireditvah elektronske glasbe, izvajanje delavnic Izberi sam z namenom zmanjševanja škode na področju alkohola med mladimi, publicistična dejavnost in raziskovanje.

Z lepimi pozdravi,

Za LAS Kamnik
Rok Kosec