Predavanje za starše: Komunikacija z otrokom in mladostnikom

Pozdravljeni,

v torek, 2. novembra 2021, se bo ob 18. uri odvilo prvo SPLETNO predavanje za starše Komunikacija z otrokom in mladostnikom v izvedbi Zavoda Mind.

Spletno predavanje bo potekalo preko aplikacije Zoom, zato je obvezna predhodna prijava na info@kotlovnica.si. Zainteresiranim bomo pred predavanjem na elektronski naslov poslali povezavo do Zoom-a.

O predavanju:

  • Kako dobiti in ohranjati stik z otrokom?
  • Kako se pogovarjati z otrokom, da nas bo »slišal«?
  • Kaj je pri pogovoru najbolj pomembno?
  • Kaj so najpogostejše napake, ki jih starši pri pogovoru z otroci delamo?

Vzgoja otroka je veščina, za katero starši, ob nastopu naše vloge, nismo predhodno usposobljeni. Obdobje odraščanja je lahko vihravo in pestro, mi pa se po svojih najboljših močeh trudimo, da otroka vzgojimo v odgovorno in neodvisno odraslo osebo. Pri tem je ključna komunikacija, ki skozi razvojna obdobja lahko postaja vedno večji izziv.

Spletno predavanje poteka v organizaciji LAS Občine Kamnik in v sodelovanju z Zavodom Mind (Sanja Klemenc in Anja Mihevc, socialni pedagoginji).

Izvajalki imata večletne delovne izkušnje pri delu z otroki in mladostniki. Na predavanju se bodo prepletale njune izkušnje in konkretni primeri; prav tako pa bosta poskušali odgovoriti na vaša vprašanja.

Z lepimi pozdravi,

Za LAS Kamnik
Rok Kosec