Vrtiljak pravljic na OŠ Stranje

Igralci Dramske skupine Baretka smo pod vodstvom  mentorice Mire Papež sobotno in torkovo dopoldne preživeli na odrskih deskah v mali telovadnici OŠ Stranje.

Za varovance društva Sožitje, za malčke podjetij Arriva, Avtomehanika Cotman, Avtoličarstva-avtokleparstva Papež in za bralce projekta Branje je iskanje smo uprizorili pravo zmedo v pravljici o Rdeči kapici. Naša mentorica je želela ustreči vsem igralcem, zato so v scenariju poleg osnovnih likov Rdeče kapice (Roma Stojanović) in njene mame (Nuša Opravš), volka (Tija Vidovič) in mladostne babice (Sara Dobovšek), ostarelega princa (Emili Mandelj), ki išče Trnuljčico, nastajale še nove vloge. Ob risanju plakata smo si igralci izmislili tudi naslov Vrtiljak pravljic, kjer se z Rdečo kapico srečajo še Kekec (Martin Slevec), Pepelka (Iza Perne), Janko in Metka (Monika Sitar in Lana Kurent Cander), pa nagajiva Pika Nogavička (Teja Arnež Ribič), pojavita se celo Maša (Mina Brajer) in medved (Teja Arnež Ribič). Zlobna čarovnica (Nina Spruk) pa je povzročiteljica vse zmede. Seveda pa Božička ne bi bilo brez jelenčka Rudolfa (Ela Klemenčič) in njegove pesmi.

Z veseljem smo pomagali Božičku deliti darila in se veselili, da je naša igra obogatila tako mlade kot stare. Hvala podjetjem, ki so tudi nas razveselila z lepimi darili.

V torek pa smo z igro razveselili še učence od 1. do 5. razreda.

Igralci Dramske skupine Baretka