Ogledali smo si predstavo “Kit na plaži”

Učenci 6. in 7. razredov so si v ponedeljek, 4. novembra, v Lutkovnem gledališču Ljubljana ogledali predstavo Kit na plaži, ki govori o normalnosti in drugačnosti, predvsem pa o sprejemanju drugačnosti kot nekaj normalnega. Predstava je zaradi svojega duhovitega sloga izjemno pritegnila učence in jih prevzela ter navdušila, da so po ogledu še dolgo razpravljali o temi downovega sindroma, prijateljstvu, razbijanju predsodkov ter sprejemanju.


Prispevek učenke Tine Lukan, 6. b, o predstavi:

V ponedeljek, 4.11.2019, smo imeli učenci šestih in sedmih razredov kulturni dan. Šli smo si ogledati gledališko predstavo z naslovom Kit na plaži v Lutkovno gledališče v Ljubljano.

Naš kulturen dan se je začel ob 7.45 sicer ne najbolje, saj je nekaj učencev malce zamudilo, a na srečo so vsi ujeli avtobus. Nato smo se odpeljali proti Ljubljani in končno prispeli pred Lutkovno gledališče. Ko smo prišli, smo imeli »mini« malico. Vstopili smo v gledališče in odložili zgornja oblačila. Predstava se je začela in je trajala okoli 2 uri in pol. Predstava je govorila o novi učenki, ki v šoli ni povedala, da ima brata z dawnovim sindromom. Ko so jo nekoč obiskali sošolci in videli brata, so se odtujili od nje. Predstava nam pove, da če je kdo drugačen, ga moramo sprejeti, ne pa zasovražiti. Ob koncu predstave smo zaploskali vsem nastopajočim.

Potem smo  odšli iz stavbe in spet imeli »mini« malico. Avtobus se je pripeljal in nas pobral  ter odpeljal nazaj v šolo. V šoli smo imeli kosilo nato pa je sledila ura pogovora o predstavi z našo učiteljico. Po pogovoru se je naš kulturni dan končal.

Vir fotografij: zlatapalicica.si