Izobraževanje “Komunikacija z otrokom in mladostnikom”

Drugo letošnje izobraževalno srečanje z naslovom KOMUNIKACIJA Z OTROKOM IN MLADOSTNIKOM, ki je namenjeno staršem otrok in mladostnikov ter strokovnim delavcem kamniških šol in vrtcev, bo potekalo v torek, 22. oktobra, ob 18. uri v prostorih MC Kotlovnica (Fužine 10, 1241 Kamnik).

Kako dobiti in ohranjati stik z otrokom?
Kako se pogovarjati z otrokom, da nas bo »slišal«?
Kaj je pri pogovoru najbolj pomembno?
Kaj so najpogostejše napake, ki jih starši pri pogovoru z otroci delamo?

Vzgoja otroka je veščina, za katero starši, ob nastopu naše vloge, nismo predhodno usposobljeni. Obdobje odraščanja je lahko vihravo in pestro, mi pa se po svojih najboljših močeh trudimo, da otroka vzgojimo v odgovorno in neodvisno odraslo osebo. Pri tem je ključna komunikacija z otroki in mladostniki, ki skozi razvojna obdobja lahko postaja vedno večji izziv.

Na predavanju si bomo vzeli čas in spoznali vpliv vzgoje na razvoj otrokovih možganov, kako se ustrezno čustveno odzvati in temu prilagoditi našo komunikacijo. Prav tako bomo govorili o tem, kako razumeti mladostnika in se z njim pogovarjati ter kako s komunikacijo sploh začeti.

Izvajalki predavanja sta Sanja Klemenc in Anja Mihevc, socialni pedagoginji iz Zavoda MIND, dogodek pa organizira LAS Občine Kamnik.