Naši učenci med najboljšimi športniki v Občini Kamnik

19. februarja je v Domu kulture v Kamniku  potekala slovesna podelitev priznanj najboljšim športnikom Občine Kamnik za leto 2018. Prejemniki lepih priznanj za športne dosežke  so bili tudi učenci OŠ Stranje: Živa  Babnik, Grega Golob in  Aljaž Sladič.

 

Živa Babnik  – predlagatelj Plesni klub Šin Šin
Živa je v kategoriji show dance duo,  skupaj s soplesalcem Gregom Golobom, osvojila 1. mesto na državnem prvenstvu in 1. mesto v skupnem seštevku pokalnih turnirjev.

Na svetovnem prvenstvu sta v tej kategoriji osvojila 4. mesto.

Grega Golob  – predlagatelj Plesni klub Šin Šin
Grega se je na 1. mesto povzpel v seštevku pokalnih turnirjev in državnih naslovov v kategorijah: show dance solo, modern solo in show dance duo.

Na svetovnem prvenstvu je v modern kategoriji dosegel 3. mesto, v show dance duo kategoriji pa je skupaj s soplesalko Živo Babnik dosegel 4.  mesto.

Aljaž Sladič  – predlagatelj Športno društvo Grbina
Aljaž je državni prvak v Big Airu in Slopestylu v kategoriji U12, zmagovalec Snowboard Kids Tour Slovenija, zmagovalec JibKing v AbsolutParku – Flachauwinkl kategorija U12.

Dosegel je tudi 7. mesto skupno dečki  ter 10. mesto skupno moški na prestižnem tekmovanju Qparks v Avstriji.

 

Med dečki/deklice ekipno pa sta tudi David Golob in Blaž Nadižar, člana Vaterpolskega društva ter Gašper Babnik, član Calcit Volley, mala odbojka.

Vaterpolsko društvo Kamnik – predlagatelj Vaterpolsko društvo Kamnik
Ekipa do 15 let je v letu 2017/18 osvojila 2. mesto v državnem  in pokalnem prvenstvu. Uspešni so bili tudi na mednarodnih tekmovanjih. Zmagali so na turnirju na Slovaške, bili 8.  v Dubrovniku na najmočnejšem turnirju v Evropi.
V ekipi je večina igralcev rojenih 2004 in so člani slovenske reprezentance. Ekipo sestavljajo: Gašper Brišnik,Aleksander Cerar, Lukas Z. Gligorovski, David Golob, Matic Kordež, Ažbe Cerar, Vasja G. Burja, Blaž Nadižar, Marko Pilič, trener ekipe je Primož Romšak.

Calcit Volley – mala odbojka – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik
Po sedmih letih čakanja je ekipi dečkov v mali odbojki OK Kamnik uspelo domov pripeljati naslov državnih prvakov v mlajši kategoriji. Selekcija malih odbojkarjev letnika 2005 pod vodstvom Jureta Sitarja  dominirala skozi celotno sezono. Za ekipo so igrali: Miha Okorn, Luka Blaževič, Enej Sladič, Gregor Frece, Domen Stele, Marcel Kotnik, Jakob Drolc, Jaša Skvarča, Maj Koncilija, Gašper Babnik, Jaka Albič in Miha Škrinjarič.

Čestitamo!

Mira Papež

Foto: kamnik.info.