Ella uspešna likovnem natečaju Jenkret je biv 2024 – podobe ljudskih pravljic

Na likovni natečaj Jenkret je biv 2024 – podobe ljudskih pravljic so organizatorji prejeli 215 izdelkov. Svoja dela so poslali učenci iz 18 osnovnih šol pod budnim očesom 32 mentorjev iz kamniške in komendske občine ter v Domžalah, Mengšu, Medvodah, Ljubljani, Cerknici, Vidmu – Dobrepolje, v Kopru, na Vranskem, v Taboru in Petrovčah.

Tema letošnjega natečaja je bila modrost iz roda v rod. Ustvarjalo se je po ljudskih pravljicah Pšenica – najlepši cvet in Ajogá. Z izbrano temo so orgizatorji želeli opozoriti na pomen sobivanja različnih generacij ter na ohranjanje in prenašanje modrosti, ki so večne.
Prispelea dela je pregledal akomisija v sestavi Eva mlinar, ilustratorka in grafična oblikovalka, akademski slikar in likovni pedagog Alojz Berlec ter ilustrator in likovni pedagog Miha Hančič. Nagradili so devet likovnih del, iz vsakega triletja osnovne šole, ter dodatno deset najboljših likovnih del, ki bodo del razstave. Razstava bo na ogled v avli Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik, termin bo objavljen na spletni strani www.kam.sik.si.

Med nagrajenimi učenci je tudi Ella Lakić, učenka 7. c razreda. Prejela je 3. nagrado v 3. triletju. Delo Karmen Humar, učenke 7. b, je bilo izbrano za razstavo.

Čestitamo!

Brigita Ozimek Kumek
mentorica