Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti z božično-novoletno prireditvijo

Zadnji dan pouka v koledarskem letu 2022 je minil v pričakovanju praznikov. Med božičem in novim letom bomo obeležili dan samostojnosti in enotnosti, dan, ko so Slovenci s plebiscitom odločili, da želijo živeti v svoji državi ter sami odločati o njeni prihodnosti. V počastitev praznika so učenci ob pomoči učiteljev pripravili krajši kulturni program. V njem so nastopili učenci 3. b razreda, učenka Anja Mihelčič iz 9. b s pesmijo Slovenija, od kod lepote tvoje ter Filip Golob iz 8. a z recitalom Toneta Kuntnerja Slovenec biti.

Vsem je ob prazniku čestital ravnatelj, Boris Jemec. “Pred 32 leti smo bili enotni. Verjamem, da bomo ponovno, če bo to od nas zahteval čas,” je dejal in vsem zaželel lepe in mirne praznike in vesel vstop v novo leto 2023.

In ker vsi pričakujemo tudi čarobnost božiča je Viktorija Balantič iz 3. b na violino zaigrala Sveto noč, Mali črnec pa je na klavirju predstavila Ajda Maležič, učenka 4. a. Učenci 6. In 7. razredov so se nam predstavili s plesom, na klavirsko harmoniko je venček pesmi (Zapri oči in Swingende) zaigral Filip Maležič iz 8. b. Program sta povezovala Anamarija Graj in Maks Gradišek iz 6. c razreda.

Ob koncu prireditve sta nas obiskala in obdarovala dedek Mraz in gospa Božiček.