Predavanja za starše – Zakaj se otrokom ne da učiti?

Spoštovani starši,

vabimo vas na letošnje 1. predavanje za starše z naslovom ZAKAJ SE OTROKOM NE DA UČITI? (motivacija za učenje).

Predavateljica Špela Peterlin, psihologinja iz Centra za krepitev zdravja Kamnik sporoča: “Verjamem, da se kot starši mnogokrat znajdemo v situaciji, ko opazujemo vedenje otroka (predvsem z vidika učne motivacije) in si ga po svoje razlagamo, včasih pa si ga niti ne znamo razložiti. Po eni strani se nam zdi, da se otroku ne da, po drugi se sprašujemo ali od njega pričakujemo preveč ali premalo… Na delavnici bomo pogledali tovrstne “razlage” in zakaj do njih pride. Kakšne so današnje potrebe otrok v času odraščanja v povezavi z učno motivacijo ter kako na to vpliva vedenje staršev. Kaj lahko mi kot starši naredimo, da otroka podpiramo in spodbujamo pri učni motivaciji, da bo le ta delovala kot podporno vodilo in ne kot dodaten vir stresa.”

V drugem delu vam bo Tina Plahutnik predstavila pomembne osnove, ki nam bodo lahko pomagale pri vzpostavljanju rutine učenja pri otroku.

Vabimo predvsem starše učencev od 6. do 9. razreda.
Predavanje bo potekalo 10. 10. 2022 od 18.00 do 19.00 v prostorih OŠ Frana Albrehta Kamnik (pritličje, večnamenski prostor matične šole).