Hura za mulce

Mladi danes drugače preživljajo prosti čas, kot so ga včasih. Nekateri trenirajo šport, drugi so v glasbeni šoli, na jezikovnih tečajih …, na ulicah skorajda ni otrok. Težko je najti družbo, če nisi vključen v organizirano dejavnost, in težko, če si socialno zadržan ali malo neroden. Tudi korona čas je terjal svoj davek. Mladi pogrešajo druženja, pogovore o temah, ki jih zanimajo. Zato smo jim v mladinskem centru Kotlovnica v okviru programa LAS omogočili, da se družijo, si pridobivajo socialne veščine in prijatelje.

Skupina HURA ZA MULCE se bo srečevala enkrat tedensko (termin bomo določili skupaj). Počeli bomo različne stvari, predvsem se bomo pogovarjali (morda bomo to počeli na sprehodu), lahko bomo ustvarjali, pogledali kak film, se šli namizne ali druge igre … Vse je odvisno do mladostnikov, ki bodo prišli, saj bomo program naredili skupaj. V družbo vabimo mladostnike stare od 12 do 15 let. Skupino bo vodila socialna delavka Tina Plahutnik.

Udeležba je brezplačna. Prvo srečanje bo v sredo, 9. marca 2022, od 18. do 19. ure v prostorih MC Kotlovnica (v kleti Doma kulture Kamnik).