Spletno predavanje za starše: Komunikacija z otrokom in najstnikom

V torek 3.11.2020 ob 18:00 se bo odvilo prvo spletno predavanje za starše: Komunikacija z otrokom in najstnikom v izvedbi Zavoda Mind. Predavanje bo potekalo preko aplikacije Zoom, zato je obvezna predhodna prijava na info@kotlovnica.si. Vljudno vas prosimo, da o predavanjih obvestite starše in letak (v priponki) natisnete ali objavite na spletni strani.

O predavanju:
– Kako dobiti in ohranjati stik z otrokom?
– Kako se pogovarjati z otrokom, da nas bo »slišal«?
– Kaj je pri pogovoru najbolj pomembno?
– Kaj so najpogostejše napake, ki jih starši pri pogovoru z otroci delamo?

Vzgoja otroka je veščina, za katero starši, ob nastopu naše vloge, nismo predhodno usposobljeni. Obdobje odraščanja je lahko vihravo in pestro, mi pa se po svojih najboljših močeh trudimo, da otroka vzgojimo v odgovorno in neodvisno odraslo osebo. Pri tem je ključna komunikacija, ki skozi razvojna obdobja lahko postaja vedno večji izziv.

Na predavanju si bomo vzeli čas in spoznali vpliv vzgoje na razvoj otrokovih možganov, kako se ustrezno čustveno odzvati in temu prilagoditi našo komunikacijo. Prav tako bomo govorili o tem, kako razumeti otroka in se z njim pogovarjati ter kako s komunikacijo sploh začeti.
Izvajalki, Sanja Klemenc in Anja Mihevc, imata večletne delovne izkušnje pri delu z otroki in mladostniki. Na predavanju se bodo prepletale njune izkušnje in konkretni primeri; prav tako pa bosta poskušali odgovoriti na vaša vprašanja.

Z lepimi pozdravi,

za LAS Kamnik
Rok Kosec