Vabilo k sodelovanju v literarno-likovnem natečaju z naslovom Ostani doma

Svetovni dan knjige obeležujemo 23. 4., ko se še posebej spodbuja in nagovarja bralce k ljubezni do branja. Že sedmo leto zapored na ta dan poteka mednarodni projekt Noč knjige, ki se bo letos zaradi aktualnih razmer preselil na splet.
Spoštovani bralci, vabljeni, da spremljate dogodke, ki bodo objavljeni na tej spletni strani: https://2020.nocknjige.si/. Zagotovo čisto vsak najde kaj zanimivega zase. Prepustite se potovanju po drugih svetovih, vase in v domišljijo …

LITERARNO-LIKOVNI NATEČAJ  z naslovom OSTANI DOMA

Ker tudi na naši šoli spodbujamo branje in podpiramo projekte, ki odpirajo prostor domišljiji in izražanju učencev, ob svetovnem dnevu knjige razpisujemo LITERARNO-LIKOVNI NATEČAJ z naslovom OSTANI DOMA.
Dragi učenci, prisrčno vabljeni, da sodelujete v natečaju in pokažete svojo ustvarjalnost.

NAVODILA ZA SODELOVANJE V NATEČAJU

Komu je natečaj namenjen? Vsem učencem od 1. do 9. razreda OŠ Stranje.

Kdaj poteka natečaj? Izdelke pošljite do 15. 5. 2020 na elektronski naslov: knjiznica@os-stranje.si, in sicer pisne izdelke v Wordu (lahko tudi skenirate ali fotografirate zapis, če boste pisali na roko), likovne pa tako, da fotografirate izdelek. Fotografije izdelkov naj bodo čimbolj jasne.

Kaj želimo in pričakujemo, da ustvarite? Na izbiro imate več možnosti. Lahko pošljete en izdelek,  lahko pa ustvarite tudi več izdelkov iz različnih možnosti.

  1. LITERARNO USTVARJANJE
    Če se želite izraziti s pisanjem, napišite eno pesem ALI kratko zgodbo (ki je lahko resnična ali izmišljena) ALI razmišljanje na temo OSTANI DOMA.
  2. LIKOVNO USTVARJANJE
    Ustvarite likovni izdelek na temo OSTANI DOMA v poljubni tehniki (svinčnik, suhe barvice, tempere, vodene barve, flomaster …), lahko pa uporabite tudi računalniške programe za risanje in oblikovanje, sodelujete pa lahko tudi s fotografijo.
  1. KOMBINACIJA LITERARNEGA IN LIKOVNEGA USTVARJANJA
    Napišeš na primer pesem, ki jo ilustriraš ipd.

Ustvarjajte na temo OSTANI DOMA, ki se nanaša na čas karantene, pri čemer si pomagajte s spodaj zapisanimi namigi, vsekakor pa ostanite samosvoji in izvirni!

ZDAJ PA V AKCIJO!
IDEJ IMATE POLNO GLAVO, PODELITE JIH Z VSEMI NAMI 🙂

Posamezne izdelke bomo razstavili (na spletni strani šole).
Najboljša dela bodo tudi nagrajena s praktičnimi nagradami.

Bodite kreativni, pustite vašemu notranjemu svetu, domišljiji in ustvarjalnosti prosto pot. Skupaj z vašimi sošolci se zelo veselimo vaših izdelkov!

 

Prisrčen pozdrav in ostanite zdravi,
knjižničarki