EKODAN 2019

V petek, 15. novembra 2019, bo potekal tehniški dan v okviru EKODNEVA za vse učence in delavce šole. Prva šolska ura bo skupna za vse učence in bo namenjena izvedbi Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Ob letošnjem dnevu slovenske hrane, 15. novembru, se spomnimo in pomislimo na naš način prehranjevanja, kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo in kaj jemo. Poleg ozaveščanja otrok in mladine o pomenu hrane iz bližine in njenih prednosti pred hrano, ki je pripeljana iz oddaljenih krajev, se letos zahvaljujemo s sporočilom: “Hvala za naš super zajtrk!” Radi bi se zahvalili vsem našim kmetijam, kmetijskim in živilskim podjetjem ter zadrugam, ne samo za zajtrk, ampak za vso hrano. S svojim delom in vztrajanjem na zemlji nam mize bogato oblagajo in zagotavljajo poseljeno podeželje in poglede, ob katerih nam zaigra srce in se spočijejo oči.

V nadaljevanju tehniškega dne se bodo učenci na razredni stopnji posvetili izdelovanju izdelkov iz odpadne embalaže in likovnemu ustvarjanju na teme, kot so: podnebne spremembe, trajnostna mobilnost (projekt Likovni natečaj).

Učenci razredne stopnje bodo zaključili tehniški dan po urniku.

Učenci na predmetni stopnji se bodo na delavnicah seznanili z vsebinami z različnih področij, kot so: energija (predavanje mag. Ivana Kende: Podnebne spremembe in odtis CO2), bonton, reševanje anket na temo zdrave prehrane in gozda, taborništvo, joga, razmišljanje o zdravi  prehrani in izdelava napisov, ogled filma Pred potopom.

Podaljšano bivanje in jutranje varstvo bo, avtobus in kombi bosta vozila po običajnem voznem redu.

Brigita O. Kumek
ekokoordinatorica