Ob dnevu državnosti

V ponedeljek, 24. 6. 2019, je potekal zadnji šolski dan. Ta dan pa sovpada tudi z dnevom državnosti, ki ga praznujemo 25. junija, ko smo leta 1991 dobili svojo državo Slovenijo.

Učenci razredne in predmetne stopnje so dan državnosti obeležili s proslavo na zadnji šolski dan. Na prireditvi, ki se je začela s slovensko himno Zdravljico, so bila podeljena tudi priznanja učencem in učenkam, ki so pod mentorstvom Mire Papež in Brigite Ozimek Kumek sodelovali v literarnem in likovnem natečaju z naslovom Moji starši, dedi, babice, sorodniki  so mi pripovedovali o poti do slovenske samostojnosti. Natečaj je razpisal Koordinacijski odbor veteranskih in domoljubnih organizacij Občin Kamnik in Komenda, njeni predstavniki – Zvonko Cvek, Janko Brinovec in Ivan Miroslav Sekavčnik – pa so podelili priznanja najboljšim v natečaju.

V kulturnem programu so učenci predstavili državne simbole Republike Slovenije; himno, grb in  zastavo, glasbeno pa je proslavo dopolnil šolski pevski zbor. Ob zaključku šolskega leta je tudi čas za pregled uspehov, zato je najboljšim učencem ravnatelj Boris Jemec podelil priznanja, vsem pa zaželel mirne in lepe počitnice.