Osmošolec plakat na ogled postavi

Osmošolci so za domače branje brali knjigo Janeza Mušiča Zgodbe o Prešernu. Predstavitev le-tega so pripravili s pomočjo plakatov.

V počastitev slovenskega kulturnega praznika so plakate predstavili na prireditvi z naslovom Osmošolec plakat na ogled postavi.

S pomočjo plakatov so predstavili Prešernovo rojstvo, rojstno vas, šolanje in službovanje, pesnikovo podobo  in odnos do otrok,  njegova prijatelja Čopa in Smoleta ter nasprotnika Kopitarja,  Prešernove ženske in pomen njegovega pesništva za Slovence. Predstavitev pa so prepletali z glasbo in deklamacijami pesmi O, Vrba, Apel in čevljar, Povodni mož, Zdravljica. V glavah osmošolcev pa je zaživela tudi Urška sodobnega časa, ki so jo predstavili na televiziji kot napeto kriminalno zgodbo o skrivnostnem moškem, ki v vodo zvablja vsa prevzetna dekleta z imenom Urška. Nastope pa je prekinila tudi reklama o nakupu  novejših Prešernovih Poezij  s priloženimi Prešernovimi kroglicami za posladek.

Prireditev smo zaključili s himno.

Na prireditvi so sodelovali:  Teja Ribič Arnež, Žan Gams, Justin Repinc, Ajla Foštagič, Lara Potokar, Lan Kališnik, Tjaša Pavlič, Hana Perko, Lovro Golob, Zala Novak Sitar, Žiga Sušnik, Sara Dobovšek, Nina Spruk, Gašper Babnik, Tija Vidovič, Sara Kregar, Eva Hrovat, Laura Uršič in Pia Mavec.

Mira Papež