Ob zaključku leta 2018

Leto 2018 smo zaključili z dramsko igro, dan samostojnosti in enotnosti pa obeležili z ogledom posnetka intervjuja z Matjažem Šerkezijem, v soboto pred prazniki so se ogleda veselili varovanci Sožitja in najmlajši z obdaritvijo Božička.

Učenci in učitelji od 1. do 5. razreda smo leto 2018 zaključili z gledališkim dnevom. Učenci od 1.- 3. razreda so si v okviru kulturnega dne ogledali predstavo Mali polhek v izvedbi skupine Kukuc. Nato je sledil ogled dramske igre Mojca Pokrajculja v priredbi Mire Papež, ki jo je zaigrala šolska gledališka skupina Baretka.
Dan smo zaključili še z ogledom igrice Gospod Trebušnik, ki so jo odigrali učenci 4. in 5. razreda pod mentorstvom Irene Uljančič.
Z ogledom različnih gledaliških predstav smo se spomnili naše lepe domovine in slovenske besede.

Učenci in učitelji od 6. do 9. razreda pa smo bližnji dan samostojnosti in enotnosti obeležili z ogledom posnetka oddaje, ki so jo pod mentorstvom Mire Papež posneli mladi planinci v naši knjižnici. V oddaji smo gostili Matjaža Šerkezija, ki s svojim življenjem in delom, z dejanji izkazuje domoljubje in človečnost kot gorski reševalec, alpinist, športnik, sodelavec Planinske zveze Slovenije, mož in oče.

Sobotno, predpraznično dopoldne smo igralci dramske skupine poklonili varovancem Sožitja in najmlajšim delavcev Kambusa, Avtomehanike Cotman in Avtoličarstva Papež. Po ogledu dramske igre Mojca Pokrajculja jih je obdaril še Božiček. Pridni bralci projekta Branje je iskanje so prejeli še žig v svojo bralno izkaznico.
Varovance Sožitja je s svojim darilom razveselil tudi župan Matej Slapar.

Mira Papež