Radi imamo zeleno

22. aprila obeležujemo dan Zemlje. Zato smo si ta datum izbrali, da obnovimo ekolistino. Smo namreč ekošola – šola, ki skrbi za okolje, za zdravje učencev in zaposlenih ter njihove dobre odnose. Brigita Ozimek Kumek, ena izmed ekokoordinatoric, ki že dolgo skrbi za večino projektov ekošole, je ob podpisu povedala: »Leta 2007 smo se zaposleni udeležili prvega izobraževanja, kako postati ekošola. Preteklo je že več kot 15 let in danes obnavljamo obljube o varovanju okolja.« Ravnatelj Boris Jemec pa je dejal, da našo vpetost v zeleno okolje izraža tudi logotip šole in da je skrb za naravo ena od šolskih prioritet.

V kulturnem programu so nastopili učenci otroškega pevskega zbora in vokalna skupina deklet pod taktirko Marinke Golob, učiteljice glasbe. Karolina Graj je prebrala odlomek iz dela Kurent Ivana Cankarja. Program je povezoval Jošt Golob.

Po koncu uradnega dela je sledilo druženje z dobrodelno noto. Obiskovalcem smo ponudili hrano in pijačo (palačinke, cesarski praženec, pokovko, limonado), v šoli narejeno kozmetiko (učenke, ki obiskujejo izbirni predmet Kemija v življenju) ter udeležbo na orientacijskem pohodu, namiznem tenisu ali na igranju družabnih iger. S tem smo zbirali prispevke za šolski sklad; z vašo pomočjo kar 1.356,45 EUR. Sredstva bomo namenili socialno šibkim, s preostankom pa bomo dopolnili pedagoško ponudbo na šoli.