Praznična prireditev naše šole

December je čas obdarovanja in pričakovanja. Tudi zato smo novoletni koncert učencev Osnovne šole Stranje poimenovali Ko pride tisti čas. Še pred začetkom koncerta se je v dvorani zbralo ogromno staršev, sorodnikov, prijateljev in krajanov.
Učenci naše šole so nastopili ob spremljavi Marinke Golob, solistke in učiteljice glasbe, ter Andreja Kočarja, računalnikarja in ljubiteljskega glasbenika.
V kulturnem programu so najprej nastopile učenke šolske dekliške vokalne zasedbe s pomočjo učiteljice Marinke Golob s skladbo Have Yourself a Merry Little Christmas. Učenci 1. razreda so deklamirali pesem o tem, kako se je Bine Butara lotil sestavljanke, v vlogi Bineta pa je nastopil učitelj slovenščine Anže Slana. Učenci drugega razreda so deklamirali pesem December. V otroškem pevskem zboru pojejo učenci razredne stopnje in ti so zapeli pesmi Cin cin cin, Zvončki pojejo in Snežinke. Ples Snežni mož so nam predstavili učenci 3. razreda. Matija Tratnik je s svojo harmoniko ter izvedbo skladbe Veselo v Kamnik ogrel dlani zbranih. Nikoli slabe volje so zapeli učenci 4. razredov. Učenci 5. razredov so se predstavili s plesom Požugana in pesmijo Clap clap song. Leto in mesece so nam v deklamaciji predstavili učenci Podružnične šole Gozd.
Neža, Vuk, Mila, Stefanela, Maks, Ambrož, Lilija in Marta, učenci glasbene šole DO RE WE, so na klaviature zaigrali Cin Cin Cin, We Wish you a Merry Christmas in Deck The Halls.
Ob koncu so nastopili učenci mešanega pevskega zbora s pesmijo Božično drevo Aleksandra Mežka. Nastopili so tudi s pesmijo Ko pride tisti čas, ki je priredba pesmi When Christmas Comes to Town. Besedilo je za slovenski jezik priredil Andrej Kočar, pri izvedbi so sodelovali še Anamarija na violončelu, Kaja in Zala na flavti ter Tinkara s solističnim vložkom.

Vse zbrane je nagovoril ravnatelj Boris Jemec. Zahvalil se je nastopajočim za pripravljeno prireditev in zbranim za številčno udeležbo ter podporo.

Po prireditvi so učenci zbranim v zameno za prostovoljne prispevke ponudili izdelke, ki so jih izdelali v preteklem mesecu. Vsi prostovoljni prispevki so namenjeni šolskemu skladu. Šolski sklad omogoča nadstandardni program socialno šibkejšim učencem ter omogoča bogatenje osnovnega programa vzgoje in izobraževanja. S prostovoljnimi prispevki smo zbrali 2702,13 evrov. Hvala vsem za darovan prispevek!
Da je prireditev uspela, se zahvaljujemo vsem učencem, učiteljem in ostalim delavcem šole.