Noč v šoli

V petek, 7. 10. je na OŠ Stranje potekal dogodek NOČ V ŠOLI, ki je del nadstandardnega programa. Namenjen je bil učencem 2. in 3. triade, ki so vključeni v dodatno strokovno pomoč.
Tekom bivanja v šoli preko noči smo pri učencih spodbujali razvoj močnih področij, prijateljske vezi, iznajdljivost, razvijali socialne spretnosti in samostojnost. Poskrbeli smo tudi za veliko mero zabave in dobro hrano, ki so si jo pripravili sami.

Več podrobnosti prikazujejo fotografije in slikovit opis učenke, ki se je udeležila dogodka.

Organizatorke dogodka: Jerneja Božič, Eva Plut, Sanja Klemenc in Anja Pančur Kosirnik


Končno sem dočakala dolgo pričakovano noč v šoli. Vedela sem, da bo tokrat nekaj posebnega, saj je to moja zadnja osnovnošolska nočitev v šoli. Glede na izkušnje sem določene stvari že pričakovala, vendar so me vseeno zelo presenetile.
Petek po pouku smo se z ostalimi izbranimi »trpini« vrnili taborniško opremljeni nazaj v šolo. Veselje se je začelo. Skupaj z učiteljicami smo najprej poslušali sproščujočo glasbo, da smo se sprostili in pozabili, da smo v šoli. Dogajanje se je stopnjevalo z različnimi družabnimi igrami, športnimi igrami, šivanjem elastik za lase, prepletanjem – izdelovanjem zapestnic in izdelovanjem vezalk za čevlje. Ko nam je materiala že skoraj zmanjkalo smo se lotili zabavnega kviza.
Medtem pa smo nekateri poskrbeli za hrano lačnih želodčkov. Zamesili smo testo, ga razvaljali in obložili z različnimi nadevi. Končni izdelek je bila slastna prava pica. Pica nam je zelo teknila. S polnimi trebuščki smo imeli nalogo poiskati vse skrite fižolčke po šoli. Več kot si jih našel več je bilo možnosti za naziv zmagovalca igre kralj ali kraljica »šolskega« fižola. Po tekanju, lovljenju in tekmovanju za fižolčki smo dobili novo nalogo. Naloga je bila zelo zanimiva saj v času resnega pouka tega pred učitelji ne smemo izvajati. Med seboj smo se skrivali in iskali po vseh luknjah šole, tudi tistih še tako mračnih in prepovedani. Bilo je zelo zabavno.
Vsi utrujeni in željni umiritve smo nadobudno poslušali pripovedovanje zgodb učitelja slovenskega jezika, ki nas je s svojimi zgodbami lepo uspaval. Napočil je čas za počitek. Preoblečeni in pripravljeni na sladko spanje smo smuknili v spalne vreče in zaspali. Noč je bila trda, glasna in mrzla. Na sobotno jutro v šoli pa nas je zbudila pesem. Spakirali smo svoje stvari, se preoblekli in odhiteli v učilnico za gospodinjstvo pripraviti zajtrk. Poskušali smo narediti tako dobre palačinke, kot jih naredijo v naši šolski kuhinji, vendar nam to ni uspelo. Kljub temu, da palačinke niso bile izpod rok izurjenih kuharjev so bile dobre.
Čakala nas je še ena preizkušnja. Tokrat smo se odpravili v bližnji gozd, kjer smo iskali dolgo skriti zaklad stranskega Starogmajnika. Zaklad smo uspešno našli in si plen razdelili.

Polni lepih vtisov in zategnjenih mišic zaradi neuporabe udobne postelje in vzglavnika, smo se izbrcali iz šole domov.

Klara Burja