Tinkari Kočar nagrada likovnega natečaja

Znani so nagrajenci likovnega natečaja: Jenkret je biv – podobe Križnikovih pravljic 2022.

TINKARA KOČAR, učenka 7. a razreda je prejela 1. nagrado v 3. triletju na temo pravljice: O zakleti kači in deklici. Njena mentorica je učiteljica Brigita Ozimek Kumek.

Tema natečaja je bila Pravljice na poti in preobrazbe. Učenci so ustvarjali ob ljudskih pravljicah O zakleti kači in deklici (zapisal Gašper Križnik) ali Zajček na mesecu (japonska ljudska pravljica).

Na likovni natečaj so prejeli 414 izdelkov. Ustvarjali so otroci in mladostniki iz 22 osnovnih šol in njihovih podružnic iz Slovenije in Hrvaške. K ustvarjanju jih je spodbujalo  52 mentorjev, od tega so štirje otroci ustvarjali pod mentorstvom staršev. Ustvarjali so v vseh osnovnih šolah kamniške in komendske občine ter v Domžalah, Rodici in Krtini pri Dobu, v Mengšu, na Vranskem, v Taboru, Destrniku pri Ptuju, v Ljubljani, Petrovčah in Trjah pri Žalcu, na Jesenicah na Gorenjskem in v Ogulinu na Hrvaškem.

Nagrajenci in mentorji bodo nagrade prejeli na 11. Križnikovem pravljičnem festivalu v Motniku, v soboto, 11. junija ob 17h, na pripovedovalski predstavi Krčma pri Križniku.

Vsi sodelujoči na likovnem natečaju so vabljeni na Križnikov pravljični festival ter na ogled razstave likovnih del, ki bo odprta v času festivala.

Povzeto po prispevku Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik.