Vabilo na predavanje – Vpliv gozda na razvoj in učenje otrok

Spoštovani,
vljudno vas vabimo na predavanje za starše z naslovom VPLIV GOZDA NA RAZVOJ IN UČENJE OTROK, ki bo potekalo v četrtek, 24. 3. 2022 ob 17.00 preko aplikacije Teams. Predavanje bo vodila gospa Tatjana Jakovljević, univ. dipl. prof. def.

VPLIV GOZDA NA RAZVOJ IN UČENJE OTROK
Starši se v današnjem času vse bolj soočamo z izzivi duševnega zdravja in učnih sposobnosti naših otrok. Strahovi, stiske, skrbi, pretirane čustvene reakcije, agresivni izpadi, “nereagiranje” na navodila, težave s fokusom in koncentracijo, učne težave, pomanjkanje samokontrole, čustvena preobčutljivost, opozicionalnost, pomanjkanje empatije itd. čedalje bolj zajemajo odraščanje naših otrok. Učne težave in težave na področju duševnega zdravja predstavljajo vodilen razlog motenj otrok in mladostnikov po vseh regijah.

Zakaj se to dogaja, kako na to vpliva sodobna družba in kako ukrepati, predstavlja vprašanja in cilje sodobnega starša. Vsa pozornost, starševska skrb in trud težko obrodi sadove, če so otrokove nevrofiziološke osnove učenja, čustvovanja, vedenja, socialnih spretnosti okrnjene zaradi vplivov sodobnega življenja (prehrana, pomanjkanje gibanja, preveč ekranov, preobremenjenost s šolo).

Zadane cilje bomo zasledovali tekom predavanja Vpliv gozda na razvoj in učenje otrok v okviru evropskega projekta “Gibanje za zdrave možgane”.

POVEZAVA DO DOGODKA: teams.microsoft.com.
Prilagamo še vabilo v .pdf obliki.

Lep pozdrav,
Mateja Hari