Dan za spremembe 2021 – medgeneracijsko srečanje

Vabimo Vas na izmenjavo izkušenj, ki ste jih pridobili v času korona pandemije.

10. aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. V organizaciji Slovenske filantropije bo že dvanajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k premagovanju osamljenosti. Zaradi ukrepov bodo akcije delno potekale na spletu, številne aktivnosti v živo pa bodo organizacije izvajale vse do konca meseca aprila.

Učenci v naši osnovni šoli so v večini zelo vešči pri uporabi tehnologije. Kot mentorica prostovoljcev vidim priložnost, da usposabljanje za prostovoljstvo v programu šole povežemo s prostovoljno pomočjo učencev pri uporabi e-tehnologije.

Korona pandemija nam je vsem odprla oči, da vidimo, kaj vse je mogoče narediti z internetom. Šolanje na daljavo je sedaj za nas vse bogata izkušnja in ob letošnjem Dnevu za spremembe vas povabimo na aktivno srečanje s prostovoljci in prostovoljkami ter njihovimi starši oziroma dedki in babicami.

Pogovorili se bomo, kako in na kakšne načine smo premagovali osamljenost v času, ko smo morali zaradi pandemije ostati doma.

Medgeneracijski pogovor s spletnim srečanjem bo

v soboto, 10. aprila 2021, ob 18. uri,

preko Zoom aplikacije – dostopno na:

OŠ Stranje – medgeneracijsko srečanje https://us02web.zoom.us/j/83453940618?pwd=dGNldld2NnAzREI2OCsyRFA5eUVQZz09
Meeting ID: 834 5394 0618, Passcode: Z4X0Eh

 

Lepo vabljeni!

Martina Ozimek,
mentorica prostovoljcev